Met 15 jaar werkervaring in de accountancy mag je hem gerust een zwaargewicht in de financiële dienstverlening noemen. Toch ervaart relatiemanager Simeon Geleynse zijn nieuwe werkomgeving bij Florys Financieel & Fiscaal als een verademing.

Als er één woord veel voorkomt in het vocabulaire van Simeon dan is het wel verbinding. Het geeft aan dat hij helemaal op zijn plek zit bij Florys, waar hij begin dit jaar gestart is. “Het leuke aan deze functie is dat je allerlei mensen ontmoet. Als relatiemanager ben ik namelijk de schakel tussen ons team en de klant. Dat zorgt ervoor dat ik veel schakel met fiscalisten,  financiële collega's, partners en klanten. Het werken met mensen vanuit verschillende disciplines en met verschillende belangen maakt mijn werk zo leuk.”  

Vanuit de accountancy naar Florys 

Het enthousiasme straalt dan ook van Simeon af tijdens het gesprek. “Voorheen werkte ik op een groot accountantskantoor. Een hele mooie wereld, maar ook eentje met een hoge werkdruk. Bovendien draait bijna alles om wet- en regelgeving en is er weinig ruimte om klanten te adviseren. Juist dat aspect miste ik. Omdat ik daarnaast voldoende aandacht wilde geven aan mijn gezin met vier kinderen, zocht ik een baan met een betere balans tussen werk en privé. Die vond ik nadat ik in Hardinxveld in contact kwam met mijn buurman Tjeerd Putters, directielid bij Florys Groep. Hij nodigde mij uit voor een bakkie en van het één kwam het ander.” 

Zo veranderde Simeon begin 2021, midden in de coronacrisis, van werkgever. “Het is toch wel fijn dat nieuwkomers in deze bijzondere tijd het kantoor als startpunt hebben. Anders raak je misschien snel in de vergeethoek. Ik heb veel contact met mijn nieuwe collega's, via Microsoft Teams, maar des te leuker is het als  iemand die je alleen nog maar digitaal hebt gesproken opeens voor je neus staat!” 

Spin-in-het-web 

In zijn nieuwe functie fungeert Simeon als de spin-in-web, legt hij uit. “Ik onderhoud klantrelaties, werk samen met mijn financiële collega's voor de administratie en de realisatie van de jaarrekeningen en adviseer klanten daarbij waar nodig.” Een positie die hem uitstekend bevalt. “Hier sta je met beide voeten in de klei en ben je direct betrokken bij klanten en collega's.” Het mooie aan mijn werk is het opereren in een team, zegt Simeon. “Iedereen is uniek, maar je hebt elkaar hard nodig. Je kan het vergelijken met het bereiden van een maaltijd. In mijn vorige functie als controlerend accountant leverde ik alleen het eindproduct af. Nu bereid ik samen met mijn collega's een maaltijd. Je kookt samen, maar je doet ook de afwas. Ofwel: we werken met zijn allen mee aan de productie van een kwalitatief goed product: administratie die de klant inzicht geeft in zijn financiële positie en een jaarrekening die voldoet aan de wettelijke eisen.” 

Zingeving 

Ik vind het mooi dat er bij Florys veel ruimte is voor zingeving. “Het gaat hier over meer dan alleen maar werk. Als je onder werktijd een ommetje loopt met een collega, is er aandacht voor elkaar als persoon of voor wat je bezighoudt in het leven. Je ziet dan de veelkleurigheid van mensen die zich verder aan het ontplooien zijn. Ik geloof dat dat een win-winsituatie is en dat de oprechte interesse in elkaar zorgt voor een betere productiviteit, maar vooral voor meer werkplezier.” 

Ook als het over zijn toekomstplannen gaat, neemt Simeon het woord verbinding in de mond. “Hoewel groei voor mij geen doel op zich is, ben ik wel ambitieus.  En die drive proef ik ook bij Florys. Ik wil graag meegroeien met Florys Financieel & Fiscaal en mijn schouders er onder zetten om onze mooie klantenportefeuille de komende jaren verder uit te bouwen. Niet alleen, maar door de samenwerking met collega's en andere partijen aan te gaan. Kortom, door verbinding te leggen.” 

Terug naar overzicht